RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker (uke 8)

Google Assistant kommer på norsk i løpet av «få måneder».  Tjenesten som driver Googles smarthøyttaler støtter i dag åtte språk, som skal bli til tretti innen utgangen av 2018. Googles visepresident for producter, Nick Fox skriver at norsk, svensk, dansk, nederlandsk, hindi, indonesisk og thailandsk ikke er langt unna.

Radioplayer slipper i disse dager helt nye apper. I første omgang i UK sammen med en større markedskampanje, men de nye appene til iOS og Android kommer til andre land også snart (pdf).
 

Stadig flere podcaster går live på scenen. Kan live-innspilling være finansieringen alle har ventet på? Podder er den nye vinen, sier Rockefellers bookingansvarlig.

Høyt tempo og mye skriving om smart-høyttalere for tiden:

 

Xaxis har lansert X-audio. De skriver i en bloggpost at programatisk lydannonsering er for effektivt til å oversees: The power of sound on the go : Too big and too effective to ignore.

BBC er som vanlig grundige. Deres R&D-avdeling har et prosjekt de kaller «Talking with machines» gående. I prosjektets blogg har de postet to svært interessante artikler om lyd som brukergrensesnitt, om enn noe nerdete:

 

Interessant artikkel om hvordan abonnementsradio i USA gjør det bra: How SiriusXM is dominating in the Spotify era.

Den kjente teknologikommentatoren Antonio García Martínez i Wired har fått en åpenbaring når det gjelder lyd som brukergrensesnitt og podkast: How smart speakers, podcasts, and a massive pivot to voice will revolutionize how we navigate the world.

Pandora lanserer sin proprietære programmatiske kjøpsplattform for målrettede audio-annonser. En pilot er i gang med Volkswagen som første kunde. Systemet er foreløpig knyttet til kjøpsplattformene The Trade Desk og AudioMatic, men flere DSP’er skal være på vei.

Ikke glem å anbefale nyhetsbrevet til flere som har interesse av innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast. Og abonnér her.

%d bloggere liker dette: