RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker uke 7

Navigasjonsprodusenten Tomtom lanserer personifiserte oppleste trafikkrapporter for sjåfører med tjenesten «Tomtom Audio Traffic».  De skriver selv at disse lett kan brukes som taleinnhold i musikkstreaming-tjenester, internett radio og stemmeassistenter.

EBU arrangerte sitt årlige Radiohack denne uken. Her kan du se korte presentasjoner av noen av de spennende prosjektene som ble laget, deriblant et prosjekt som lar lyttere som med stemmen og Alexa sender en tilbakemelding til et radiostudio.

Nå selger Google lydbøker.

Her er grunnen til radios stramt formaterte spillelister. En undersøkelse viser at 99% av all musikkstreaming kommer fra bare 10% av antall tilgjengelige sanger. Som jeg alltid sa da jeg jobbet med musikkformatering: Tight is right!

Podcastselskapet Audioboom kjøper Triton Digital for 185 millioner dollar. Det nye selskapet skal hete Triton Digital Group og blir en størrelse å regne med innen streaming, podkast og digitale lydannonser.

  • Triton ble startet i Los Angeles i 2006, lanserte sin audiobørs a2x i 2010, har kontorer i seks byer og en EBITDA på 9 millioner dollar.
  • Audioboom ble startet i London i 2009, opprinnelig med lydblogger. Fokuserte etterhvert på hosting og annonsering i podkaster. Hadde inntekter på 4,8 millioner dollar siste år.

Mer informasjon her: http://www.insideradio.com/with-audioboom-merger-triton-tightens-technology-grip/article_3c81b3ec-115b-11e8-b5c1-5b77f07da84e.html

Tirsdag 13. februar var UNESCOs World Radio Day. I den forbindelse lagde EGTA en fin presentasjon (pdf) med annonsørcases.

Det går knapt en uke uten viktige nyheter på musikkstreaming-fronten. Denne uken annonserte Amazon en musikktjeneste for Windows og Youtube RED annonserte ambisjoner om å bli en global musikktjeneste.

Ryktene vil ha det til at også Facebook straks lanserer en smart-høyttaler. Kanskje allerede i juli. Det ryktes også at de angriper Amazons Alexa, Google Home, Apples Homepod og de andre med en massiv skjerm. Strategisk bakgrunn: Selskapene har vidt forskjellig grunn til å delta i dette racet. Amazon og Google bygger smarthøyttalere for å selge produkter, annonser og tjenester. Apple bygger en fet høyttaler med god lyd og færre tjenester med Siri. Facebook er definitivt i den første kategorien.

Den svært populære podkasten The Daily fra The New York Times blir radioprogram. Fra april blir podkasten distribuert av American Public Media med ca 20 millioner lyttere i USA.

Radio France har sterk tro på radio via smart-høyttalere. Pippa Rimmer, sjef for apper i Radio France betegner smarthøyttalere som perfekt for radio etter at radio ofte havner i digitalskygge de siste årene.

Radio is streamings next frontier. De yngre foretrekker streamingtjenester, mens eldre vil ha tradisjonell radio. Streamingaktørene jobber på spreng med å vinne de eldre.

The Growth of Podcasts and Why It Matters. Fin infographic.

Amerikanske Nielsen har gjort en omfattende sammenstilling av data for å sammenligne bruk av kringkastet radio mot streamingtjenester og finner ikke overraskende ut at det første har svært mye større utbredelse.

That’s it folks! Ikke glem å anbefale nyhetsbrevet til flere som har interesse av innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast. Og abonnér her.

 

%d bloggere liker dette: