RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker uke 6

I England viser de siste tallene fra Rajar at digital radio for første gang har omtrent halvparten av radiolyttingen (49,9%), opp 10% fra samme kvartal året før. Samtidig interessant å registrere at kommersielle stasjoner for første gang står for over halvparten av radiolyttingen, i motsetning til i Norge der NRK ligger noenlunde stabilt nærmere 70% alene.

I følge data presentert i podkasten The Feed by Libsyn (hør ved ca 54 minutter) er Spotify nå verdens nest største podkast-plattform etter iTunes, med 5,1% av nedlastede podkaster i januar. (Fra podnews – https://podnews.net/)

Radiodays Europe inviterer til Workshop om den norske FM-slukkingen.

Amerikanske Radio Advertising Bureau (RAB) melder at radiostasjoners digitalsalg har økt med 13,4% til 700 millioner dollar i 2017. Digitalsalg står i gjennomsnitt nå for 7,5% av kanalenes inntekter.

Flere artikler omtaler at teknologi og innsiktsdata må være sentralt i fremtidige strategier:

En amerikansk undersøkelse viser at country-fans har større bruk og lojalitet enn andre når det kommer til å lytte med en smarthøyttaler.

Voice UI is the future, but when? Jean-Louis Gassée’s artikkel på Mediums Monday Note.

Polske Nadaje Broadcasting reflekterer treffsikkert rundt radios digitale distribusjonsutfordringer og mener samarbeid for eksempel gjennom Radioplayer Worldwide er eneste løsning.

To spennende presentasjoner fra European Radio and Digital audio Show 2018.

 

“We don’t care where, we simply want to be in people’s ears!”. Interessant om podcast-strategien til det amerikanske nettverket ESPN.

Til slutt er det interessant at Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde uttaler «I fremtiden kommer VG til å snakke til deg».

Husk at du kan abonnere på «Ukens radiolinker» og få dem på e-post hver uke her.

%d bloggere liker dette: