RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker uke 5

Spotify lanserer «Stations by Spotify». Etter min mening en av de største disruptive truslene mot musikkradio på lenge. Det sysles sannsynligvis også med innholdsplaner. Og det varsles om økt satsing på programmatisk annonsesalg og podcasting.

Spotify er tydelig på jakt etter radiolytterne og ikke minst annonsepengene, noe som ytterligere bekreftes av deres tidligere annonsering av en self-service-plattform for annonsekjøp på deres plattformer.

Også Pandora jakter på radios annonsepenger og varsler målrettede personlige, datadrevne annonser denne uken.

RadioDNS lanserer guidelines for riktige radiologoer i bil. Dette har vært et trøblete område, men nå begynner ballen sakte å rulle i riktig retning.

I USA er store deler av radiobransjen i dyp økonomisk krise. Den største aktøren iHeartmedia, tidligere Clearchannel, (ca 850 stasjoner) bevisst tilbakeholdt betaling av lån for å fremtvinge en løsning på deres enorme gjeldsproblem. De kan komme til å søke konkurs allerede i mars. En annen stor amerikansk  aktør, Cumulus, er enda nærmere konkurs.

The future of radio in cars has arrived. Se hvordan Audi presenterer hybrid Audio i sin nye A8.

Nyttig europeisk oversikt over måling av radiolytting fra EGTA Insight.

Og NAF anbefaler «plutselig» å bruke mobilen som radio i bilen. Fremtidens radio er naturligvis både kringkasting og streaming med mobilen, så det er opp til brukeren å velge det som er hensiktsmessig.

Husk at du kan abonnere og få «Ukens radiolinker» ukentlig på e-post ved å registrere deg her.

%d bloggere liker dette: