RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker (uke 47)

Også denne uken viktige nyheter som over litt tid vil kunne ha store konsekvenser for inntektene til kommersiell radio: AdsWizz, verdens ledende plattform for programatiske lydannonser – nylig kjøpt av Pandora – annonserte full integrasjon med Googles programmatiske børsplattform «Display and video 360».

AdsWizz-sjef Alexis van de Wyer uttaler:  “The integration of AdsWizz and Pandora with Display and Video 360 represents a seismic shift in opportunity for advertisers. For the first time ever, the largest ad-supported audio platform, Pandora, and all the major publishers using AudioMax, our SSP, are partnered with the largest buy-side platform, providing incredible scale in audio like never before for our clients.”

Omtrent samtidig annonserte USAs største kommersielle radiooperatør at de kjøper adtech-selskapet Jelli, som er ledende på programatisk annonseavvikling på kringkastede radiostasjoner.

Begge avtalene kommer i rekken av nyheter om oppkjøp og andre hurtige bevegelser innefor programatisk audio jeg har omtalt som et bikjeslagsmål om posisjoner i nyhetsbrevene mine. De siste to avtalene er ytterligere omtalt her i denne nyttige artikkelen.

Og det er ikke rart at det er hurtige og store bevegelser på dette området. Lyd er blant det siste som ikke er innlemmet skikkelig i programatiske plattformer, og denne uken kom også «IAB Internet advertising revenue report» for årets første seks måneder.
Kort fortalt øker kjøp av digital lydannonsering over 30% fra første halvår i fjor. Digital lydannonsering utgjør nå 1,9% av det totale digitale annonsevolumet i USA.
Her er hele rapporten (pdf, 29 sider)

Og her er et praktisk eksempel på god programatisk og målrettet digital lydannonsering: Den britiske hjerteforeningen kjørte kampanjer på DAX-plattformen målrettet mot eiere av smarthøyttaleren Amazon Echo for å bygge kjennskap til deres nye mulighet for å gjøre donasjoner over smarthøyttaleren.

Vi leser stadig om at robotene vil ta over jobbene våre. Denne uken annonserte Amazon at de lærer smarthøyttaler sin Alexa å lese nyheter som en nyhetsoppleser. Med kunstig intelligens trent opp av kringkastede nyhetssendinger blir resultatet overraskende bra. I bloggposten fra Amazon kan du lese detaljene og høre forskjellen, som på engelsk faktisk er rimelig imponerende.

Apropos Amazon Alexa: Nå lanseres samarbeid med Skype, slik at man kan ringe gratis over Skype med smarthøyttalen sin.

Apropos smarthøyttaler #1: LG lanserer Google Assistant med skjerm.

Apropos smarthøyttaler #2: Chromecast spiller nå enda bedre med din Google Home og kan nå synke lyd over flere enheter.

Apropos smarthøyttaler #3: Lurer du på hvilken smarthøyttaler du skal kjøpe? Jeg får ofte dette spørsmålet. I Norge er svaret ofte Google Home, pga norsk spåkstøtte, men om det ikke er viktig kan denne artikkelen kanskje hjelpe deg videre.

Lager du podkast er det interessant å registrere at den kjente australske mikrofon-produsenten Røde lanserer podkaststudio i en boks. Mikser, opptak, telefonintervjuer, lydprosessering, avspilling av jingler osv i samme boksen.

En britisk undersøkelse mener at musikk med over 120 beats i minuttet resulterer i høyere fart og flere farlige situasjoner i trafikken. Undersøkelsen navngir de mest farlige sangene – og den farligste radiostasjonen.

Og en godbit til slutt: Det amerikanske TV-selskapet CBS har laget en dokumentar om familiekranglingen etter radiolegenden Casey Kasem, som er gravlagt i Norge. Bare promoen er kruttsterk og overgår de fleste realityserier.

%d bloggere liker dette: