RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker (uke 44)

Radioplayer har vist frem en «Reference hybrid Radio», en prototype på hvordan en fremtidsrettet radio i dashboard kan se ut og fungere. Markedssjef Michael Hill sier prototypen skal vise hvordan radio i bil kan være enkel, sikker og sexy. Her demonstreres grensesnittet i en video.

Det nye grensesnittet ble vist frem på World DAB General Assembly 2018. På denne Twitter-taggen kan du se mye av det som skjedde på konferansen.

Den britiske storavisen The Guardian annonserer opprettelsen av Guardian Voice Lab. Avisen oppretter et eget in-house team for å eksperimentere med digital historiefortelling og journalistikk som lyd gjennom blant annet smarthøyttalere.

Hva svarer du på spørsmålet om hvilken musikkstrømmetjeneste som er størst i Norden? Er svaret ditt Spotify tok du feil.

Apropos Spotify. De gir stadig ny funksjonalitet og en bedre tjeneste til gratisbrukerne. Antakelig fordi det bygger nye brukere som senere kan konverteres til betalende. Nå kan Spotifys gratisbrukere benytte seg av Spotify Connect-funksjonen og strømme musikk til støttede høyttalere og hjemmekinoforsterkere direkte fra mobilen.

BBCs nye app og strategi om å samle både radio, podcast og musikk ett sted, BBC Sound, har vært ute en ukes tid. For teknoradionerder er det interessant å lese om teknologien de har bygget i bakkant, i dette blogginnlegget fra utviklingssjefen Patrick Cunningham.

Fasinert av stemmegjenkjenning og smarthøyttalere? Her er et selskap som jobber for å ta det hele et skritt videre. Cambridge-baserte Audio Analytic jobber for at smarthøyttalere skal kunne tolke mer lyd enn kun tale. Knust glass kan f.eks. bety innbrudd, eller bakgrunnslyd kan fortelle høyttaleren konteksten til noe du snakker om.

Appen til amerikanske iHeartRadio, USAs største radioaktør, fikk denne uken mulighet til å kontrollere Sonos-anlegget direkte fra appen, uten bruk av Sonos appen. Man kan altså spille radio rett til Sonosanlegget fra radioappen. Kjekt!

Den australske kringkasteren ABC hold nylig sin årlige podkast-konferanse, Ozpod, i Melbourne. ABCs podkastsjef Kellie Riordan oppsummerer konferansen i seks grundige punkter i denne interessante saken.

Lurer du på hvorfor de fleste smarthøyttalerne har kvinnelige stemmer? En undersøkelse fra britiske Mindshare gir kanskje svaret. De fant ut at yngre mennesker er mer positive til kvinnelige stemmer, som Alexa og Siri.

 

%d bloggere liker dette: