RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker (uke 43)

Apple undersøker muligheten for å kjøpe seg inn i den største amerikanske radioeieren iHeartMedia, skriver The Financial Times. Hensikten skal være å styrke streamingvirksomheten i kampen mot Spotify. Tidligere i år kjøpte Apple musikkgjenkjenningstjenesten Shazam også.

Den største britiske radioeieren Global lanserer sin programatiske lydannonseplattform DAX i Canada gjennom å kjøpe den lokale salgsdivisjonen til LeanStream. Varelageret, inkludert TuneIn i Canada, gjør DAX til en av Canadas største børser for digital lydannonsering.

Digitalforum hadde smarthøyttalere som ett av hovedtemaene på ukens høstmøte. Google fortalte om sine planer, undertegnede om P4s og produktutviklingssjef radio, Marit Rossnes, om NRKs planer for radio på smarthøyttaler.

BBC Sounds ble offisielt lansert denne uken. Den britiske kjempen samler sine tidligere apper og nettsider for radio, musikk og podkaster i en ny satsing én merkevare.

Skal vi tro Spotifys Q3-resultat forleden så kjøper annonsører stadig flere lydannonser programatisk. Under investorpresentasjonen sa Spotify at 20%-25% av Spotifys totale inntekter kommer fra deres self-service kjøpsplattform og andre automatiske kjøpsmuligheter, en oppgang på 18% siden februar.

Apropos Spotify. Nå gir de bort en gratis smarthøyttaler av typen Google Home Mini til kunder som har tegnet familieabonnement.

Og apropos Google Home Mini. Nå spiller den av lydeffekter til barnas godnatt-historier.

Navigasjonsappen Waze (eid av Google) har integrert sju lydstreaming-tjenester i mobilappen, slik at du kan høre musikk mens du bruker kartet i bilen. Waze hadde Spotify integrert fra før, men nå kommer også Pandora, Deezer, TuneIn, iHeartRadio, NPR One, Stitcher og Scribd.

Og nå er det tre uker til neste Radio TechCon i London, konferansen for kringkastingsteknikere og andre interesserte i moderne radioteknikk.

%d bloggere liker dette: