RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker (uke 42)

Nordmannen Jon Olavsson Neset er en luring. Da han ikke fant et dab-adapter til bilen sin han likte, fant han like godt opp en selv. Som støtter både DAB, FM og nettradio, er bygget i Norge, og kan monteres helt skjult i alle biler. Radioadapteren ble offentlig lansert under Oslo Motor Show på fredag og kan kjøpes for 2295.- herfra.

Så podkast, som ser ut til å være i vinden som aldri før:

Så en negativ nyhet, før vi runder av ukens interessante betraktninger om podkaster: Slik lurer du topplisten i iTunes for en femmer!

Så til smarthøyttalere: Analyseselskapet Canalys anslår at det innen utgangen av året finnes 100 millioner enheter i markedet, to og en halv gang mer enn ved utgangen av 2017 og vil mer enn dobles igjen frem mot 2020. Amazons Alexa leder ann, men Google kommer raskt etter, samtidig som stadig flere land får høyttalerne i handelen.

Og apropos Amazon. Denne uken ble Alexa for Business annonsert. Snart kan du møte en smarthøyttaler i bedriftens resepsjon, eller booke møterom med stemmen. Hvis Amazon får det som de vil.

Trenger en radiostasjon lenger fysiske studioer? Radiofuturist James Cridland ramser opp en rekke grunner til å la være.

RTL Radio Deutschland har lansert «Swop», som gir brukerne som lytter i appene mulighet til å bytte ut sanger de ikke liker med sine egne.

Og en gladsak til slutt. Her er en radiostasjon med et så positivt format at de alltid har en positiv sak først i nyhetssendingene. Radiostasjonen i Cape Town er så positive at det til og med alltid er gode nyheter  på topp i nyhetene. Programsjef Clive Ridgway skriver i en bloggpost at alt stasjonen gjør av presentasjon, imaging og musikk skal ha en positiv feeling for å stå ut for lytterne.

%d bloggere liker dette: