RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker (uke 41)

Her er ukens mest interessante artikler og nyheter omkring innovasjon og teknologi for radio.

Den amerikanske satelittradioaktøren SiriuxXM ønsker å kjøpe strømmetjenesten Pandora. Her er selskapets egen pressemelding, der de selv hevder å skape verdens største selskap for lyd-underholdning.

Når vi vet at Pandora nylig kjøpte det ledende selskapet for programatiske lydannonser, Adswizz, og er på full fart inn i podkasting, og tar over alt annonsesalg for Soundcloud, så tyder mye på at det brygger opp til bikkjeslagsmål på dette området.

Få dager etterpå ble det nemlig kjent at den andre store aktøren på det programatiske lydområdet, Triton Digital, også blir kjøpt opp. Dette annonserte det amerikanske medieselskapet Scripps selv for få dager siden. Er du mer interessert finner du deres interessante presentasjon for investorene sine her (pdf, 19 sider).

To av verdens tre kjente aktører på programatiske lydannonser er altså oppkjøpt på kort tid, samtidig som store aktører konsolideres og Google er på vei inn i lyd med sin Doubleclick-plattform. Og på onsdag kommer deres smarthøyttalerne på norsk.

I England legger ikke den største, private radioaktøren, Global, seg ned for å dø. Som kjent er deres annonseørs DAX på full fart inn i USA og denne uken ga de et bindende bud om å kjøpe utendørsselskapet Exterion Media. Dermed kan radioselskapet bli eier av nesten en fjerdedel av utendørsmarkedet i England, og samtidig få fotfeste i Spania, Frankrike  Irland.

TuneIn sliter litt i USA oppe i dette. Entercom trekker sine 235 stasjoner ut av TuneIn, for å satse på egne plattformer.

Spotify fortsetter satsingen på både radio og podcast, med en annonsert oppdatering av sin radio-tjeneste denne uken. De har også annonsert at hvem som helst nå kan melde sine podkaster inn i plattformen og at en fordel er betydelig bedre innsikt enn hos f.eks. iTunes. Spotify annonserte tidligere i år også et samarbeid med Fourspace for å gi annonsørene bedre attribusjon på effekten i butikk.

Stadig flere radiostasjoner snur seg mot «lyd» heller enn «radio». BBC har lagt ned iPlayer og lansert BBC Sounds i rekken av steder de bytter ut ordet «radio» med «lyd». Som de sier selv: BBC Sounds brings together our live and on demand radio, music and podcasts into a single personalised app.

Apropos BBC #1: BBCs Ben Cooper (sjef for BBC Radio 1) skrev tidligere i år denne interessante bloggposten om å fornye radio seg i en verden av smarthøyttalere.

Apropos BBC #2: Nå tester BBC reklame på podkastene sine. Den britiske allmennkringkasteren har valgt Acast som samarbeidspartner, og reklamene vil kun høres av lyttere utenfor Storbritannia. Her er pressemeldingen også.

Apropos BBC #3: I sommer viste BBCs Taster, nettsiden som gir smaksprøver på innovasjonsarbeidet deres, en ny måte å tune in på BBC World Service. Artig!

Apropos innovasjon: Den største amerikanske radiooperatøren, iHeartMedia, har vist frem en spennende innovasjon der maskinlæring mikser overganger mellom sanger på samme måte som en DJ ville gjort.

Og apropos innovasjon #2. Litt nerdete, men forskningsavdelingen til franske Deezer har vist frem et arbeid der maskinlæring brukes for å lære sangers «mood» og lage bedre spillelister. En lang video fra ISMIR-konferansen, om du gidder.

Smarthøyttalerne blir stadig smartere. Nå har Amazon søkt om patent på en metode som gjør at Alexa kan høre om du er forkjølet (eller glad, lei deg, kjeder deg osv).

Og er du interessert i markedsføring i forbindelse med smarthøyttalere bør du følge med på IAB spesialsider om voice.

 

 

 

%d bloggere liker dette: