RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker (uke 16)

Kringkastet radio har den overveiende største delen av alt lydkonsum i USA og podkast er fortsatt ganske smått. Dette ifølge den etterhvert ledende undersøkelsen «Share of ear» fra Edison Research.

  • Av all tid brukt på lyd står radio for 50%, mens podkasting bare utgjør 4%.
  • Også når det kommer til enheter er det gode gamle radioapparatet i førersetet med 47%, mens smarttelefonen utgjør 23%.
  • Det er interessant at podkast fortsatt utgjør en så liten del av totalen, men tallene viser også at de som lytter til podkast også hører 50% mer lyd enn gjennomsnittet og bruker mesteparten av tiden på podkaster, og dermed mindre tid på radio og musikkstrømming.
  • En kvikk konklusjon må være at det er en liten, men svært dedikert andel av befolkningen som jevnlig bruker og prefererer podkasting.

 

Samtidig renner det inn med nyheter på podkast-området. Podkast er en ny æra for lyd, sa NRKs podkastsjef Vilde batzer på landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund nylig. Pandoras CEO, Roger Lynch, forklarer hvorfor de satser på podkast og amerikanske NPR (National Public Radio) gir sine beste tips til hvordan starte en podkast.

Pisse i buksen for å holde varmen? Den kjente australske radiokanalen 2dayFM dropper all reklame mellom 9 og 15.

I USA hører flere på radio enn bruker TV, smarttelefon, tablet eller PC. Nielsen med interessant statistikk i rapporten “How America Listens: The Audio Landscape».

Penetrasjonen av smaryhøyttalere øker kraftig i USA. 18,7 millioner amerikanske hjem har nå en smarthøyttaler. Dette er 20% av alle hjem, en økning på 50% på bare tre måneder, skal vi tro Comscores siste undersøkelse.

Ikea har lansert trådløse høyttalere til hjemmet. Hva med en Eneby på kjøkkenbenken?

Netflixs lager eventyrspill for smarthøyttalere. Nyinnspilling av ‘Lost in Space’ har i samarbeid med Google fått et eventyrspill på smarthøyttaleren Google Home. Brukeren kan navigere med stemmen og bestemme retningen på en spennende historie på 5-6 minutter, spilt inn med skuespillerne og lydeffektene fra innspillingen.

Nielsen jobber med å fornye PPM-meterne og gjøre dem om til såkalte wearables. Skal teste enheter som smartklokker og Fitbit allerede i år.

Og apropos lyttermålinger: En interessant artikkel som forklarer hvor vanskelig det er å måle direkte radiostreaming på en riktig måte.

Med lyd i fokus. Innovasjonsdirektør i Sveriges Radio, Simon Gooch, forklarer hvordan han ønsker å bedre presentere lyd fra den svenske statskringkasteren fremover.

Og for lydnerden i deg: BBC Sound Effekts har gjort 16,016 fasinerende lydeffekter fra arkivet digitalt tilgjengelig.

 

 

%d bloggere liker dette: