RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker (uke 11)

Google, Amazon og god gammeldags radio ligger foreløpig best an til å finne det digitale musikkmarkedet. Grundig artikkel i Forbes som oppsummerer årets resultater fra «The Infinite Dial», en anerkjent amerikansk undersøkelse som i 20 år har tracket bruk av radio, podkast og digital musikk.
Annonsører og mediebyråer i UK vil investere mer i  lydannonsering i 2018. Det går frem av rapporten «The Rise Of The Digital Audio Advertiser» fra annonsebørsen DAX:
  • 84% sier lyd vil spille en større rolle i medieplanene,
  • 68% planlegger reklame for smarthøyttalere,
  • 66% vil begynne å annonsere i podkast de neste 12 måneder.

 Tre interessante observasjoner rundt Spotify denne uken, foruten den kommende børsnoteringen:

AdsWizz går inn i Frankrike. Det britiske annonsesystemet for dynamisk audio-annonsering inntar Frankrike etter at mediehuset Legardere valgte dem som plattform for annonser på husets podkaster.

BBC jobber som kjent med egne tjenester for stemmestyrte enheter. Her er to interessante videoer med Mukul Devichand, BBCs Executive editor for Voice services.

Podkaster blir lettere å finne med ny Google Assistant-tjeneste. Med dyplinking omtrent som søkemotoroptimalisering (SEO), vil Google Home lettere finne podkaster og annen informasjon.

Ukens funfact #1: Visste du har Radioresepsjonen har en egen radiokanal som spiller Radioresepsjonen hele døgnet?

Ukens funfact #2: Stemmesystemer som Alexa og Google Home er ikke naturlig kjønnsnøytrale. Det er nemlig veldig mye vanskeligere med kvinnelige stemmer.

Ukens funfact #3: Nå får du stemmestyrt assistent innebygget i en lysbryter. Så slipper du å ha en ny boks på kjøkkenbenken.

 

 

 

%d bloggere liker dette: