RedefineRadio.com

Innovasjon og teknologi for radio, lyd og podkast

Ukens radiolinker (uke 10)

I UK lanseres “Radio Audio Week» for første gang. Radiocentre og The Radio Academy går sammen for å sette fokus på det de kaller «The audio revolution» gjennom radio, podkasting, strømmetjenester og lanseringen av smarthøyttalere. En hel uke i mai vil bestå av en lang rekke konferanser, eventer, forelesninger og prisutdeling rundt om i London.

Innen fem år er stemmestyring overalt. Det sier iHeartRadios Senior Vice President for produktinnovasjon, Steven Radley og forklarer hvorfor i en kort video.

Strømmetjenester tar sakte livet av linjeær-TV. Det amerikanske tv-nettverket Fox har ambisjon om å kutte annonseminutter helt ned til to minutter i timen innen 2020. Har ingenting med radio å gjøre, men likevel en artikkel til ettertanke for kommersielle stasjoner.

«Morsom» bug i Amazon Alexa. Bryter plutselig ut i creepy latter. En fiks skal allerede være implementert.

Deezer har lansert på Amazon Alexa. Den franske musikkstreaming-tjenesten kan brukes på strømmetjenesten i 66 land.

Facebook eksperimenterer med lyd som statusoppdateringer. I en test for et mindre antall brukere i India kan brukeren gjøre opptak i stedet for å skrive statusoppdateringer. Testen «Voice clips» er bekreftet av Facebook og skal undersøke om stemmen er mer naturlig enn tekst og tastatur for å oppdatere sosiale medier.

Annonsører kaster seg for sakte på podkast, klager sjefen i svenske Acast, Ross Adams i et innlegg. Han er ikke akkurat nøytral i dette spørsmålet, men skriver at podkast nå har kraftig vekst og målbarhet, men at annonsørene gjør en tabbe ved å ikke investere.

 

 

%d bloggere liker dette: